Nieuws

Kon je niet aanwezig zijn op de afstudeerbeurs van de Associatie Universiteit Gent, maar wil je toch graag opgenomen worden in onze sollicitantenbank? Stuur dan even een mailtje naar sollicitaties@sg-edithstein.be waarin je bevestigt dat we je gegevens mogen opnemen in onze databank en stuur je CV mee als bijlage. Jouw sollicitatie kan door alle directies van de betrokken scholen geraadpleegd worden en daarnaast ontvang je gerichte vacatures uit meer van 20 secundaire scholen in regio Gent!

 

Na 2 corona-jaren kan de modeshow van VISO weer doorgaan, en krijgen de leerlingen mode opnieuw de kans om hun creaties aan de buitenwereld te tonen! Noteer 21/5 alvast in de agenda en breng om 14.00 uur of 16.00 uur een bezoekje aan de Stadshal in Gent!

Nederlands leren en leren ondernemen: met die twee ideeën opent het Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius dit najaar zijn eigen plantenasiel. Wie planten kwijt wil, kan die doneren aan het asiel, waar scholieren die nog maar net in ons land zijn ze onder hun hoede nemen.

De rode loper werd letterlijk uitgerold in Mariakerke: in de rode zaal van de school kwam minister Benjamin Dalle er een kort college geven over kinderrechten. De leerlingen van 6 Fotografie hadden er voor een eerdere opdracht enkele van die fundamentele rechten uitgeprikt en daar foto’s rond gezocht die hen kunnen inspireren. De rest van het jaar zullen zij nu een fotoverhaal uitwerken. Dat mogen ze presenteren in Brussel. 

Debbie Mouton, directeur van het IVV Sint-Vincentius, is fier dat haar school doordrongen is van een kostenbewust beleid. Debbie: “Als school hebben wij een financiële code, een document dat al vele jaren meegaat maar nog steeds actueel is. Het IVV in 1909 werd opgericht door de Zusters van Liefde vanuit het idee dat we allemaal moeten zorgen voor de meest kwetsbaren in onze maatschappij. Die gedachte zit vervat in onze visie en passen wij op verschillende vlakken toe.

Een gezonde maaltijd is cruciaal om je dag door te komen. Dat is zo voor iedereen en zeker voor kinderen & jongeren! Want samen leren, spelen en je concentreren, lukt niet met een lege maag.Toch is een goed gevulde brooddoos niet voor iedereen vanzelfsprekend. Brood(doos)nodig is een initiatief van Let Us en Enchanté VZW. Een aantal scholen uit onze scholengemeenschap maken ouders, leerkrachten, familie en buren warm om met een klein gebaar een groot verschil te maken. Lees meer over dit mooie initiatief op www.brooddoosnodig.be.

 

Je CV kan opgenomen worden in onze sollicitantenbank. Deze bank is toegankelijk voor alle directieleden van scholengemeenschap De Bron en scholengemeenschap Edith Stein. Zij kunnen je contacteren indien er bij hen een vacature is waarvoor je in aanmerking komt.
Omdat we je privacy respecteren zal je eerst een mail ontvangen met de vraag of je in deze sollicitantenbank wenst opgenomen te worden. Je wordt enkel opgenomen met jouw uitdrukkelijke toestemming.

Op dinsdag 19 oktober 2021 van 20.00 u. tot 21.30 u. wordt 
een digitale infoavond georganiseerd rond ‘Wat na het 
secundair onderwijs?’.
De live stream zal verlopen via 
Microsoft Teams live event en vormt een samenwerking tussen 
scholengemeenschap De Bron, scholengemeenschap Edith 
Stein. Laatstejaars worden via hun eigen school ingelicht over dit event.

 

Na 21 jaar maakt scholengemeenschap Edith Stein een volgende doorstart voor een nieuwe zesjarige periode.
Op 1 september 2020 verwelkomden wij twee bijkomende scholen.
Onze-Lieve-Vrouwe Instituut (OLVI) en Humaniora Nieuwen Bosch maken voortaan samen met 11 andere scholen deel uit van ons samenwerkingsverband.

Op donderdag 4 juni was Dirk Frimout, de eerste Belgische astronaut, te gast in het Gentse Sint-Janscollege. Hij verving er de fysicaleerkracht om te vertellen over zijn ervaren als ruimtevaarder, en het wetenschappelijk onderzoek in de ruimte. De leerlingen van 4 wetenschappen, die zelf nog niet geboren waren toen Frimout de ruimte in ging in 1992, kennen deze icoon van de Belgische wetenschap heel goed en waren in de wolken met dit hoog bezoek en hingen 2 uur lang aan de lippen van burggraaf Frimout.

Pagina's