Panelgesprek "Onderwijs in de 21ste eeuw"

  gepost op: 06 May 2019 15:14

  panelgesprek flyer

  Op vrijdag 24 mei tussen 16u en 17u organiseert HTISA een panelgesprek over ‘onderwijs in de 21ste eeuw’. De school nodigt jou en je collega’s van harte uit om er bij te zijn. Inschrijven kan gratis via http://panelgesprek.htisa.be.  Het panelgesprek vindt plaats in de school (Holstraat 66, 9000 Gent).  
  Hoe kunnen we kinderen en jongeren zo goed mogelijk voorbereiden op maatschappelijke participatie, hoger onderwijs en/of een succesvolle professionele loopbaan?  Welke innovatieve trends kunnen ons onderwijs écht naar een hoger niveau tillen?  En hoe kunnen we een krachtige hefboom zijn voor élk kind?  Daarover gaan Claudia Van Egmond (managing director TAJO), Heleen Rijckaert (leerkracht Nederlands HTISA en hoofdredacteur vaktijdschrift FONS), Jan Bosschem (expert infrastructuur en ex-CEO SWECO), Patrick Danau (CEO Audi Brussel en oud-leerling HTISA) en Khalid Benhaddou (imam Gentse El Fath moskee en coördinator netwerk islamexperten) een uur lang met elkaar in gesprek.  
  Aansluitend wordt de foto-expo ‘innovatief onderwijs’ feestelijk geopend.  Daarin brengt fotograaf Lodewijk De Decker innovatieve onderwijsprojecten in 10 Gentse basis- en secundaire scholen in beeld.
  Wie na afloop van het panelgesprek graag nader kennis maakt met de schoolwerking, is van harte welkom om nog even te blijven hangen op het ‘open schoolmoment’ van HTISA.


  Gezamenlijke infomomenten voor leerlingen type 9 OV4

  gepost op: 08 Feb 2019 09:19

  foto leerlingen toonmomentHet project ‘de Passerel’ is een gezamenlijk initiatief van drie scholen: IVIO Binnenhof, IVV Sint-Vincentius en HTI Sint-Antonius.  Die scholen bieden onderwijs op maat, voor leerlingen met een verslag M-decreet type 9 OV4, zowel voor de A-stroom als voor de B-stroom.

  Je krijgt de kans om kennis te maken met de visie en werking van de scholen tijdens de volgende infomomenten!

  • Infomoment OV4 (A- en B-stroom):  maandag 11 februari 2019 om 19:00
  • Infomoment OV4 (A-stroom): dinsdag 26 februari 2019 om 19:00
  • Infomoment OV4 (B-stroom): dinsdag 26 februari 2019 om 19:00

  De infomomenten vinden op hetzelfde ogenblik plaats op campussen Molenaarsstraat en Holstraat.

  Campus Molenaarsstraat: 1A - 2A; 2de graad Sociale Technische Wetenschappen (opbouwend).
  Campus Holstraat: 1B; 2BVL.

  Je inschrijven voor één of meer toonmomenten kun je hier!
   
   
   


  Info- en opendeurdagen 2018-2019

  gepost op: 28 Nov 2017 10:54

  Ouders en leerlingen die willen kennismaken met een of meerdere scholen uit onze scholengemeenschap, kunnen deze bezoeken op opendeur-, info- en aanmeldingsdagen. Naar jaarlijkse gewoonte verspreiden wij een handig overzicht van al deze infomomenten in het katholiek secundair onderwijs aan de basisscholen in de ruime regio.

  Het volledige overzicht vindt men hier.


  Wegwijs in het hoger onderwijs

  gepost op: 26 Oct 2017 11:49

  Op 23 en 24 oktober organiseerde scholengemeenschap Edith Stein zoals elk jaar twee druk bijgewoonde WIHO-avonden. Deze infomomenten Wegwijs in het Hoger Onderwijs lokten opnieuw ongeveer 1400 leerlingen en ouders naar de Groenzaal. Zij vormden voor de zesdejaars het startschot voor een boeiende zoektocht naar een doordachte studiekeuze na het secundair onderwijs. Twee gedreven en deskundige sprekers, Sarah Nachtegael (VCLB Gent) en Griet Vermaerke (Dienst Studie- en Loopbaanadvies UGent) hielden een gesmaakte uiteenzetting over de kunst van het kiezen en de structuur en eigenheid van het hoger onderwijs. Gewapend met veel informatie en talrijke bruikbare tips kunnen de zesdejaars hun studiekeuzeproces aanvatten. We wensen hen hierbij veel succes!


  SG Edith Stein op jobbeurs

  gepost op: 26 Oct 2017 11:44

  Op 17 oktober was scholengemeenschap Edith Stein aanwezig op de jobbeurs georganiseerd door Gent Stad in Werking in samenwerking met de VDAB.
  Onze stand van het katholiek secundair onderwijs Gent werd druk bezocht.

  Vooral de mogelijkheid voor werkzoekenden om zich aan te melden op onze sollicitantenbank viel in de smaak. Dit initiatief is zeker voor herhaling vatbaar, want onze scholen zijn voortdurend op zoek naar gemotiveerde leraars, opvoeders, administratieve medewerkers, technisch en onderhoudspersoneel. Geïnteresseerden vinden verder informatie via het tabblad Jobs.


1 2 3 4 5 6 Ouder >>