Nieuws

OLVI Gent is een warme middelbare school in hartje Gent die garant staat voor kwalitatief arbeidsmarktgericht onderwijs. Op deze school telt elke leerling en elk talent. OLVI Gent biedt binnen de arbeidsmarktfinaliteit de studierichtingen “haarverzorging”, “schoonheidsverzorging”, “grootkeuken & catering”, “onthaal, organisatie & sales” en “assistentie in wonen, zorg & welzijn” aan.

In Gent heeft ladychef Sofie Dumont brooddozen gevuld in de school Nieuwen Bosch. Ze steunde daarmee het project Brooddoosnodig van de vzw Enchanté. De leerlingen van Nieuwen Bosch kwamen vandaag allemaal met een lege brooddoos naar school en kregen een lunch aangeboden. Uit studies blijkt namelijk dat 1 op de 4 kinderen zonder of met een ongezond gevulde brooddoos naar school gaat. Een voedzame maaltijd zorgt er nochtans voor dat kinderen zich beter kunnen concentreren. "We willen aan iedereen gelijke onderwijskansen geven", zegt coördinator Kim Swyngedouw.

Christophe van HTISA bespreekt uitdagingen en kansen in het beroepsonderwijs in een artikel van het Onderwijscentrum Gent. Je voelt de elektrische connectie tussen Christophe en zijn leerlingen.

Lees het volledige artikel nog eens na op: https://stad.gent/nl/onderwijscentrum-gent/nieuws-evenementen/de-elektrische-connectie

Op de terreinen van VISO Mariakerke hebben leerlingen vrijdag een nieuw bos aangeplant. Dat deden ze samen met de tuinbouwschool Tectura en dit in strijd tegen de klimaatopwarming.

Het vriesweer hield de leerlingen van de twee Gentse scholen vrijdag niet tegen. Ze staken de handen uit de mouwen en begonnen met het planten van een nieuw bos in Mariakerke.

De Gentse auteur Wouter Bulckaert schreef samen met tien leerlingen uit een beroepsklas elektriciteit van het  HTI Sint-Antonius Gent een boek. Samen vertellen ze enthousiast ‘Kleurrijke verhalen van jonge Gentenaren’. In het boek 'Helden van HTISA' staan tien verhalen, elk geschreven door een leerling. 
Lees het volledige artikel op: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20221212_97310550 of koop hun boek voor slechts €10 via www.htisa.be!

Wil je op de hoogte blijven van vacatures en nieuws uit onze scholengemeenschap?
Volg dan zeker onze Instagrampagina: https://www.instagram.com/scholengemeenschap_edith_stein/

Een TOP-team van gedreven leerkrachten en andere personeelsleden gaf de voorbije weken het beste van zichzelf om de langverwachte verhuis van de vestiging in de Kuiperskaai naar de nieuwbouw in de Guinardstraat mogelijk te maken! Ondertussen kennen de leerlingen de weg naar hun nieuwe vestiging. Proficiat!

 

Kon je niet aanwezig zijn op de afstudeerbeurs van de Associatie Universiteit Gent, maar wil je toch graag opgenomen worden in onze sollicitantenbank? Stuur dan even een mailtje naar sollicitaties@sg-edithstein.be waarin je bevestigt dat we je gegevens mogen opnemen in onze databank en stuur je CV mee als bijlage. Jouw sollicitatie kan door alle directies van de betrokken scholen geraadpleegd worden en daarnaast ontvang je gerichte vacatures uit meer van 20 secundaire scholen in regio Gent!

 

Na 2 corona-jaren kan de modeshow van VISO weer doorgaan, en krijgen de leerlingen mode opnieuw de kans om hun creaties aan de buitenwereld te tonen! Noteer 21/5 alvast in de agenda en breng om 14.00 uur of 16.00 uur een bezoekje aan de Stadshal in Gent!

Nederlands leren en leren ondernemen: met die twee ideeën opent het Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius dit najaar zijn eigen plantenasiel. Wie planten kwijt wil, kan die doneren aan het asiel, waar scholieren die nog maar net in ons land zijn ze onder hun hoede nemen.

Pagina's