Nieuws

Op de terreinen van VISO Mariakerke hebben leerlingen vrijdag een nieuw bos aangeplant. Dat deden ze samen met de tuinbouwschool Tectura en dit in strijd tegen de klimaatopwarming.

Het vriesweer hield de leerlingen van de twee Gentse scholen vrijdag niet tegen. Ze staken de handen uit de mouwen en begonnen met het planten van een nieuw bos in Mariakerke.

De Gentse auteur Wouter Bulckaert schreef samen met tien leerlingen uit een beroepsklas elektriciteit van het  HTI Sint-Antonius Gent een boek. Samen vertellen ze enthousiast ‘Kleurrijke verhalen van jonge Gentenaren’. In het boek 'Helden van HTISA' staan tien verhalen, elk geschreven door een leerling. 
Lees het volledige artikel op: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20221212_97310550 of koop hun boek voor slechts €10 via www.htisa.be!

Wil je op de hoogte blijven van vacatures en nieuws uit onze scholengemeenschap?
Volg dan zeker onze Instagrampagina: https://www.instagram.com/scholengemeenschap_edith_stein/

Een TOP-team van gedreven leerkrachten en andere personeelsleden gaf de voorbije weken het beste van zichzelf om de langverwachte verhuis van de vestiging in de Kuiperskaai naar de nieuwbouw in de Guinardstraat mogelijk te maken! Ondertussen kennen de leerlingen de weg naar hun nieuwe vestiging. Proficiat!

 

Kon je niet aanwezig zijn op de afstudeerbeurs van de Associatie Universiteit Gent, maar wil je toch graag opgenomen worden in onze sollicitantenbank? Stuur dan even een mailtje naar sollicitaties@sg-edithstein.be waarin je bevestigt dat we je gegevens mogen opnemen in onze databank en stuur je CV mee als bijlage. Jouw sollicitatie kan door alle directies van de betrokken scholen geraadpleegd worden en daarnaast ontvang je gerichte vacatures uit meer van 20 secundaire scholen in regio Gent!

 

Na 2 corona-jaren kan de modeshow van VISO weer doorgaan, en krijgen de leerlingen mode opnieuw de kans om hun creaties aan de buitenwereld te tonen! Noteer 21/5 alvast in de agenda en breng om 14.00 uur of 16.00 uur een bezoekje aan de Stadshal in Gent!

Nederlands leren en leren ondernemen: met die twee ideeën opent het Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius dit najaar zijn eigen plantenasiel. Wie planten kwijt wil, kan die doneren aan het asiel, waar scholieren die nog maar net in ons land zijn ze onder hun hoede nemen.

De rode loper werd letterlijk uitgerold in Mariakerke: in de rode zaal van de school kwam minister Benjamin Dalle er een kort college geven over kinderrechten. De leerlingen van 6 Fotografie hadden er voor een eerdere opdracht enkele van die fundamentele rechten uitgeprikt en daar foto’s rond gezocht die hen kunnen inspireren. De rest van het jaar zullen zij nu een fotoverhaal uitwerken. Dat mogen ze presenteren in Brussel. 

Debbie Mouton, directeur van het IVV Sint-Vincentius, is fier dat haar school doordrongen is van een kostenbewust beleid. Debbie: “Als school hebben wij een financiële code, een document dat al vele jaren meegaat maar nog steeds actueel is. Het IVV in 1909 werd opgericht door de Zusters van Liefde vanuit het idee dat we allemaal moeten zorgen voor de meest kwetsbaren in onze maatschappij. Die gedachte zit vervat in onze visie en passen wij op verschillende vlakken toe.

Een gezonde maaltijd is cruciaal om je dag door te komen. Dat is zo voor iedereen en zeker voor kinderen & jongeren! Want samen leren, spelen en je concentreren, lukt niet met een lege maag.Toch is een goed gevulde brooddoos niet voor iedereen vanzelfsprekend. Brood(doos)nodig is een initiatief van Let Us en Enchanté VZW. Een aantal scholen uit onze scholengemeenschap maken ouders, leerkrachten, familie en buren warm om met een klein gebaar een groot verschil te maken. Lees meer over dit mooie initiatief op www.brooddoosnodig.be.

 

Pagina's